Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

Μάρτης, γδάρτης....

Καλημέρα και καλό μήνα!

Βλέποντας από το παράθυρο τη βροχή, η οποία καλά κρατεί από χθες, το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι τελικά για μία ακόμη χρονιά ο Μάρτης έκανε το θαύμα του με τις καιρικές εναλλαγές του, επιβεβαιώνοντας όλες εκείνες τις παροιμίες που καθιερώθηκαν για την αφεντιά του! 
Όμως δεν το βάζουμε κάτω! Ο πρώτος μήνας της Άνοιξης έχει ήδη μπει και πρέπει να τον υποδεχτούμε αναλόγως!Ο Μάρτης, Μαρτιά ή Μαρτενίτσα - κατά τους Βαλκάνιους γείτονες μας, φοριέται κάθε 1η του Μαρτίου. Οι απόψεις ωστόσο διίστανται ως προς το χρόνο κατά τον οποίο τον αποχωριζόμαστε. Προσωπικά, έσπαγα το κεφάλι μου να θυμηθώ κάτι από την παιδική μου ηλικία, όμως μάταια. Το Μάρτη απλά τον βγάζαμε στο τέλος του μήνα. 

Για το βραχιολάκι μας, είχα σκεφτεί εν αρχή να το παραλλάξω, όμως τελικά στάθηκα πιστή στην παράδοση και περιορίστηκα στο στρίψιμο της άσπρης και λευκής κλωστής. Για όσους ακόμη δε φόρεσαν το βραχιολάκι τους, υπάρχουν πανέμορφες παραλλαγές, οι οποίες σίγουρα μπορούν να φορεθούν σχεδόν όλο το χρόνο!
Σας εύχομαι να περάσετε τέλεια, με όποιον τρόπο και αν αποφασίσατε τελικά να υποδεχτείτε το Μάρτη! Φορέστε το Μάρτη σας και που ξέρετε! Ο ήλιος μπορεί να εμφανιστεί από εκεί που δεν το περιμένουμε!
Φιλιά Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...