Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ


Άργησα, αλλά αυτή η εβδομάδα μας κρεβάτωσε οικογενειακώς, με αποτέλεσμα το τελευταίο πράγμα που είχα κουράγιο να κάνω ήταν να κάτσω μπροστά στον υπολογιστή. Η Παρασκευούλα ήρθε και τουλάχιστον με παρηγορεί το γεγονός ότι το Σαββατοκύριακο θα έχω μία καλή ευκαιρία να επανέλθω. Και μιας και ο Σαββατιάτικος καφές προβλέπεται να είναι εντός σπιτιού, είπα να το συνοδεύσω με μυρωδάτο κέικ με άρωμα μαστίχας!

Η συνταγή βασίζεται στην κλασική συνταγούλα του κέικ με την προσθήκη μαστίχας Χίου και προαιρετικά μαχλέπι που μας περίσσεψε από τα Χριστούγεννα!




Τα βασικά

  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
  • 250 γραμ. βούτυρο 
  • 400 γραμ. ζάχαρη 
  • 4 αυγά 
  • 250 ml γάλα 
  • 2 βανίλιες 
  • 2 σταγόνες μαστίχα Χίου καλά κοπανισμένες 
  • 1 κ.γ. μαχλέπι (προαιρετικά)
  • άχνη για πασπάλισμα 




Στο ψητό 

Χτυπάμε για 3-4 λεπτά το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα μας και προσθέτουμε τα αυγά. Χτυπάμε για 3-5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να φουσκώσει. Προσθέτουμε σιγά σιγά εναλλάξ το γάλα, το αλεύρι και τα αρώματά μας και ανακατεύουμε σε χαμηλή πλέον ταχύτητα, μέχρι να ανακατευτούν και τα υπόλοιπα υλικά. 

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 1 στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 28εκ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για μία ώρα περίπου. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και έτοιμο!



Σας αφήνω με τις ευχές για ένα όμορφο και μυρωδάτο Σαββατοκύριακο!
Μουτς 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...