Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

Κηπουρική ... κουζίνας !

Καλό μήνα είπα? Μπήκε ο Μάιος και πριν αρχίσει να μας φουσκώνει τα μυαλά η καλοκαιρινή διάθεση, είπα να εγκωμιάσω το απόλυτο πράσινο, τώρα που είναι ακόμη στα φόρτε του! Λέω βέβαια να μην ασχοληθώ με ανθισμένες ανοιξιάτικες οάσεις μιας και λίγο πολύ όλοι την είδαμε κηπουροί το μήνα που μας πέρασε. Αντίθετα λέω να συνδυάσω το τερπνόν μετά του ωφελίμου!

Είστε κρυφά ταλέντα στη μαγειρική και αφιερώνετε αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο σας στην κουζίνα;  Εάν είστε και εσείς σε αυτήν την κατηγορία που πιστεύουν ότι το μυστικό της μαγειρικής είναι οι μικρές πινελιές μπαχαρικών και αρωματικών που προσθέτουμε, τότε ήρθε η ώρα να εντάξετε και την φρέσκια εκδοχή τους στην καθημερινότητα σας. 

Αν είστε από τους τυχερούς που απολαμβάνετε κήπο ή μπαλκόνι, δεν έχετε δικαιολογία να μην καλλιεργήσετε αρωματικά φυτά. Ακόμη όμως και αν δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια ή απλά δεν ευνοούν οι συνθήκες μην απογοητεύεστε! Υπάρχει και η κηπουρική της κουζίνας!
Σε αυτήν την περίπτωση βέβαια, τα αρωματικά σας θα διατηρηθούν για όσο διάστημα έως ότου καταναλωθούν. Από το ολότελα όμως...

herbs #1


Το μόνο που έχετε να κάνετε σε πρώτη φάση είναι να προμηθευτείτε μικρά αρωματικά φυτά τα οποία θα μεταφυτεύσετε ή έτοιμα σε μεγάλες γλάστρες. Υπάρχει και η λύση του σπόρου, αλλά αν δεν έχετε ασχοληθεί ξανά με το άθλημα, αποφύγετέ το. Θυμάρι, δενδρολίβανο, ρίγανη, δυόσμος, φασκόμηλο, αρμπαρόριζα και πολλά άλλα θα προσθέσουν χρώμα στο χώρο αλλά και άρωμα στο φαγητό σας.
herbs #2Τέλος, όσο και αν σας έχει σαγηνέψει η μυρωδιά τους, θυμηθείτε ότι θέλουν την αγάπη σας και κυρίως την προσοχή σας. Όλα τους είναι φυτά εξωτερικού χώρου, ιδιαίτερα ανθεκτικά στο κρύο και δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα (ιδιαίτερη είπα, όχι καθόλου,εεε;;;). Μυστικό λοιπόν για την περιποίηση τους είναι το συχνό πότισμα με λίγη ποσότητα νερού κατά τους ζεστούς μήνες. Το χειμώνα εκ των πραγμάτων, τα φυτά σας δε είναι τόσο απαιτητικά, οπότε απλά φροντίστε να τα ελέγχετε ώστε να μην φτάσουν σε επίπεδα αφυδάτωσης.  


herbs #3

herbs #3 Κυριακούλα αύριο και αν σας άνοιξε η όρεξη, σπεύσατε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία!
Φιλιά !
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...