Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικα στολίδια τάρανδοι

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η μαγεία των Χριστουγέννων πλημμυρίζει το σπιτικό μας από πολύ νωρίς! Μαζί με τη Μελίνα, αρπάζουμε την ευκαιρία να γεμίσουμε την καθημερινότητά μας με γιορτινές εικόνες, εικόνες μίας παιδικότητας που πασχίζουμε να κρατήσουμε μέσα μας, αλλά και να την εκδηλώνουμε με κάθε ευκαιρία!


Μέσα σε αυτό το κλίμα κινούνται και οι πρώτες χριστουγεννιάτικες κατασκευές, οι οποίες άρχισαν ήδη να ετοιμάζονται με τη μικρή συνεργό μου! Την τιμητική τους σήμερα έχουν τα χριστουγεννιάτικα στολίδια τάρανδοι. Μία κατασκευή εύκολη και άκρως παιχνιδιάρικη, η οποία θα ανοίξει την αυλαία για μία σειρά γιορτινών αναρτήσεων. Πάμε να τη δούμε λοιπόν!Χρειάστηκα 
  • διακορευτή δέρματος 
  • κοπίδι ή ψαλίδι 
  • κόλλα χειροτεχνίας (προσωπικά χρησιμοποίησα σπρέι, επειδή είχα ξεμείνει από την κλασική, αλλά το μετάνιωσα οικτρά γιατί με παίδεψε στις λεπτομέρειες)
  • χαρτόνια από ρολά τουαλέτας 
  • βελουτέ χαρτί ή/και φύλλο φελλού 
  • σύρμα πίπας 
  • ματάκια χειροτεχνίας 
  • πομ πομ 

Ξεκίνησα κόβοντας τα φύλλα μου σε ορθογώνια κομμάτια, τα οποία και κόλλησα στα ρολά μου, δίνοντας έμφαση στις άκρες.


Στη συνέχεια κόλλησα τα ματάκια και δημιούργησα τη μυτούλα με πομ πομ. 


Σειρά είχαν τα κέρατα, για τα οποία χρησιμοποίησα σύρμα πίπας. Άνοιξα δύο πλαϊνές τρύπες με τον διακορευτή δέρματος και πέρασα  το σύρμα από τη μία τρύπα στην άλλη. Στο εσωτερικό του ρολού άφησα αρκετό περιθώριο στο σύρμα, ώστε να το χρησιμοποιήσω αργότερα στο κρέμασμα. 


Οι τάρανδοι μου είναι πλέον έτοιμοι! Περιμένουν καρτερικά να στολιστεί το δέντρο και να αράξουν στα κλαδιά του! 


Μέχρι τότε, φιγουράρουν στο φακό ...
....και ετοιμάζονται για μία βόλτα σε αγαπημένα, φιλικά blogs, γεμάτα δημιουργικές ιδέες για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο! 

One Team 4 Seasons!
 Ένα Χριστουγεννιάτικο party που δημιουργήθηκε από 11 blogs για να σας γεμίσει χαμόγελα! 
Meet the hosts and spread the Christmas spirit!!!Αυτά είναι τα blogs που συμμετέχουν στο Χριστουγεννιάτικο party της ομάδας μας. Επισκεφθείτε τα και πάρτε ιδέες!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...