Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Ένα ζιπουνάκι ψαράκι

- Πάλι δώρo ετοιμάζεις;;; (Μελίνα στα όρια του εκνευρισμού)
- Ω ναι. H ακαμάτρα η μανούλα εδώ και ένα χρόνο σχεδόν παλεύει να το ολοκληρώσει...(μάνα γεμάτη ενοχές) 
- Τι θα πει ακαμάτρα μαμά;;; (Μελίνα γεμάτη απορία) 
- Ανοίγεις τον υπολογιστή, με φωνάζεις, γκουγκλάρω και κάνεις αριστερό κλικ εδώ Akamatra (μάνα που προσπαθεί να θολώσει τα νερά)
- Μα μαμά εδώ βλέπω τους φιόγκους μου... (Μελίνα μπερδεμένη)
..............
(Ακολουθεί σιγή ιχθύος) 
.............
- Μαμά μπορώ να διαλέξω και άλλους φιόγκους; Θέλω να μου πάρεις τους φιόγκους όλου του κόσμου.... (Μελίνα συνεπαρμένη) 

Ελπίζω να μη βιαστήκατε να με συμπονέσετε για τα πάθη που περνάω και σας περιέγραψα σε προηγούμενη ανάρτηση . Διότι πίσω έχει η μάνα την ουρά! Αυτή τη φορά η διπλωματία νίκησε! Η μέθοδος του αποπροσανατολισμού αποδείχθηκε αλάνθαστη και ιδού τα αποτελέσματα: Ένα diy βρεφικό ζιπουνάκι με θαλασσινή αύρα!
Η αρχική ιδέα ήταν να το ζωγραφίσω στο χέρι. Ωστόσο, το ζιπουνάκι ήταν ένα και μοναδικό και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Μελίνα καιροφυλακτούσε, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω στένσιλ. 


Συγκέντρωσα λοιπόν τα απολύτως απαραίτητα και ξεκίνησα απλώνοντας το ζιπουνάκι σε μία επίπεδη επιφάνεια. Τοποθέτησα ένα χοντρό χαρτόνι εσωτερικά, ώστε να μην ποτίσει το χρώμα στην πλάτη, στερέωσα το στένσιλ με masking tape και ξεκίνησα το βάψιμο. 
Στη συνέχεια ακολούθησα πιστά τις οδηγίες του ειδικού χρώματος για υφάσματα που επέλεξα. Άφησα λοιπόν το ζιπουνάκι για 2 ώρες στο μπαλκόνι να πάρει τον αέρα του. Μόλις στέγνωσε, αφαίρεσα την ταινία και το στένσιλ και ακολούθησα το τελευταίο βήμα: στερέωσα το χρώμα, σιδερώνοντας το σχέδιο για 2-3 λεπτά και voilla!
Η Μελίνα είχε την ιδέα να προσθέσουμε και ένα μάτι για να μη βρει βραχάκια το ψαράκι μας, οπότε ενέδωσα! Ριζόχαρτο, κορδόνι και το ζιπουνάκι μας είναι έτοιμο να συναντήσει το μικρό μπόμπιρα, ελπίζοντας να του θυμίζει το καλοκαιράκι που πέρασε δίπλα στη θάλασσα!

Καλή σας μέρα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...