Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

Σαπούνια φτιαγμένα από σπίτι!

Για ένα από τα πράγματα που καυχιέμαι είναι η τύχη μου να γνωρίσω ανθρώπους από τους οποίους έχω μάθει πάρα πολλά και εκτιμάω βαθύτατα! Με πολλούς από αυτούς μάλιστα, οι δρόμοι μας συναντήθηκαν τυχαία μέσω διαδικτύου. 

Κάπως έτσι ξεκίνησε και η γνωριμία μου με τη Δέσποινα. Ένα από τα πολλά κοινά μας είναι η αγάπη μας για τα φυσικά προϊόντα. Στην περίπτωση μου βέβαια, η αγάπη μου αυτή περιορίζεται απλώς στην αναζήτηση και εξεύρεσή τους, ενώ στην περίπτωση της Δέσποινας και στη δημιουργία τους!Η Δέσποινα, συνδυάζοντας τις γνώσεις της πάνω στη Χημεία και τους θησαυρούς που μας προσφέρει η φύση, φτιάχνει σαπούνια με τη ψυχρή μέθοδο, διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο αναλλοίωτα όλα τα φυσικά χαρακτηριστικά των συστατικών τους. Οι δημιουργίες της στηρίζονται σε αγνές και ποιοτικές πρώτες ύλες, γεγονός που τις κάνει φιλικές τόσο για το περιβάλλον όσο και για τις πλέον ευαίσθητες επιδερμίδες. Αγαπημένα της συστατικά είναι το αγνό μελισσοκέρι, το γάλα κατσίκας, το γάλα γαϊδούρας, η λούφα, το μέλι και φυσικά το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. 
Όσο για μένα, δοκιμάζοντας φανατικά τα σαπουνάκια της Δέσποινας, έχω λατρέψει αυτά με το γάλα και το μέλι. Είναι ιδανικά για τον καθαρισμό και την περιποίηση του σώματος, αλλά και της ευαίσθητης περιοχής του προσώπου. Παράλληλα, με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα ότι είναι ιδιαιτέρως φιλικά για την παιδική ευαίσθητη επιδερμίδα.  Όσο για τις συσκευασίες που έχει επιλέξει να κοσμεί τα σαπούνια της, τις αφήνω στην κρίση σας!Εκτός από τη γλυκύτητα της, αυτό που μου έχει μείνει από τον τελευταίο καφέ στην Αριστοτέλους είναι ο ευσεβής της πόθος: Να κληροδοτήσει στην κόρη της την αγάπη της για δημιουργία και τις μοναδικές συνταγές της. Δέσποινα μου, σου εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσεις το δημιουργικό σου ταξίδι, να υλοποιήσεις κάθε μικρό και μεγάλο σου όνειρο και να δεις τα σαπούνια σου να βρίσκουν τη θέση που τους αξίζουν, πέρα από τα πλαίσια της στενής οικιακής οικονομίας. 

Κλείνω με την ίδια παραίνεση και προς τα υπόλοιπα ανήσυχα πνεύματα και με πολλές ευχές για μία όμορφη εβδομάδα!

Φιλιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...